Lunchdejter och turistande i sin egna stad

Usch ja, jag vet, nu var det faktiskt allt för länge sen. Sen senaste inlägget var det först väldigt segt ett tag, och sen hände det jättemycket på en gång så hann inte med att skriva något, men nu har jag i alla fall ett par inlägg som väntar på att bli skrivna!
 
Det här med att lära känna folk här i storstaden har väl visat sig gå ganska bra, inter superduper-fantastiskt, men ganska bra. Har bara haft möjlighet att gå på ett Cluster Meeting, och på det kom det ju inte heller så många, så jag har inte riktigt träffat så många på det sättet. Däremot har det väl börjat gå lite framåt på andra sätt!
 
Så för ett par veckor sen bestämde jag träff en förmiddag med Emma, som jag fick kontakt med på facebook, och vi möttes upp vid High Line för lite turistande. High Line var en av de sakerna jag inte riktigt tagit mig tid att ta mig till än så länge, så nu var det faktiskt dags! För er som inte vet så är High Line en gammal tågräls som sträcker sig över gatorna längs med 10th Avenue, som är omgjord till en sorts park utsmyckad med växter och konstverk!
 
 
Fick bland annat se den här lilla fina skulpturen som man ju har sett i alla möjliga städer känns det som!
 
 
Känns så typiskt New York när man är omringad av all den här grönskan, och så har man en skyskrapa i bakgrunden och lite risiga hus vid sidan.
 
 
Lite fin utsikt ut mot gatorna.
 
 
Efter High Line fortsatte vi vandra runt i Greenwich Village en stund, och tillslut frågade Emma om jag hade varit och sett huset från Friends? Nä, inte än, men jag vill det! Så då gick vi dit!
 
 
Titta så tjusig. Det är alltså huset de har som exterior till lägenheten i serien, den som kameran panar upp längs i typ två sekunder medan en liten trudelutt spelas innan de klipper till inne i lägenheten och en riktig scen börjar. Den lägenheten.
 
 
Fick en töntig turistbild på mig själv, för ibland måste man.
 
 
Fick spela lite spexig också, för jag kan faktiskt inte vara seriös.
 
Sen drog vi och käkade lite billig pizza-lunch och pratade så länge vi kunde innan jag var tvungen att dra mig hemåt för att fortsätta jobba! Det var en såå trevlig förmiddag, det här med att träffa folk kan jag verkligen rekommendera.
 
Men nu tänker ni säkert (antagligen inte, men nu kommer jag få er att tänka på det) det står ju faktiskt lunchdejter i rubriker, som i lunchdejt i plural, fler än en lunchdejt. Var är resterande?
 
Jo, senare den veckan på en annan semi-ledig dag träffade jag upp en annan tjej som jag fick kontakt med på facebook, Ava, som faktiskt inte är au pair, utan som precis har flyttat till New York för att plugga/resa/vara ascool frilans-fotograf. Vi träffades för brunch på The Grey Dog efter hennes rekommendation, käkade asgod mat och pratade, upptäckte att vi hade sjukt mycket gemensamt, gick på vidare upptäcksfärd, hon visade mig en supermysig bokhandel och jag visade henne en svensk godisbutik. Har tyvärr inga bilder från den här dagen, men lita på mig när jag säger att det var superkul!
 
Så, där har ni, lunchdejter i plural, två lunchdejter som var sååå roliga och välbehövda. Ni ska bara veta hur mycket jag ser fram emot hösten och barnens skolstart när jag kommer få ett rimligt schema igen och kan göra planer med folk!!