Disney World Dag 1

Nu hörni är vi äntligen där; det är dags för Disney World-inlägg!! Varning för att de här inläggen kommer vara alldeles fullproppade med bilder, och jag kommer vara extremt nördig och känslosam. Ta det eller gå.
 
Men först och främst, dagarna innan Disney World. Min värdfamilj åkte till Mexiko ett par dagar innan jag skulle åka, så jag var ensam hemma två dagar. Jag gjorde så här för att julgranen på Rockefeller Center skulle tändas den 4 december, och dit ville jag väldigt gärna gå! Dock var jag, som vanligt, alldeles för dålig på att packa, och jag hade en deal med mig själv att jag var tvungen att vara färdigpackad innan jag åkte in till julgranständningen, för jag visste att jag inte skule ha tid annars. Det hann jag inte med, så jag fick skippa julgranständningen. Men jag är inte superduper-upprörd över det, delvis för att jag vet att jag hade kommit hem ganska sent om jag hade åkt in, och då hade jag fått ännu mindre sömn än vad jag redan fick, och med ett tidigt flyg dagen efter så ville jag försöka sova så mycket jag kunde. Men det hade ju så klart varit himla kul att ha gått dit! Istället spenderade jag de dagarna med packa, titta på tv-serier, och intervjuer om nya Star Wars-filmen. Jag tittade på hela Merry Happy Whatever, en ny serie på Netflix, som jag gillade! En jultv-serie, ganska dålig egentligen, men mysig och fin, och jag bölade i slutet. Har ni sett så vet ni varför.
 
Torsdag morgon begav jag mig då alltså till Newark för att ta flyget till Orlando! Blev försenad ett par timmar, så var framme i Orlando på kvällen och tog bussen till mitt airbnb i Kissimmee, där jag skulle bo! Orlando är väl inte känd för att ha världens bästa kollektiv-trafik, men jag var envis. Jag hade inget intresse av att lägga massa pengar på ubers under resan, och det gick ju faktiskt bussar då och då, så buss blev det! Det gick ganska bra. Jag kom fram hel, och gick och la mig, redo för första dagen!
 
Första dagen skulle ju så klart spenderas i Magic Kingdom, annars gör man Disney fel. För de som inte vet, Disney World innehåller fyra stycken parker (bland annat); Magic Kingdom, Animal Kingdom, Hollywood Studios och Epcot. Magic Kingdom är parken med flest prinsessor, den med det stora slottet, den som är mest "typisk Disney", om man kan säga så. Och det skulle inte bli en vanlig dag i Magic Kingdom heller. Innan jul hålls vissa kvällar ett event som heter Mickey's A Very Merry Christmas Party, då bland annat en del karaktärer som vanligtvis inte finns ute i parken kommer ut och hälsar på folk, och man får massa gratis jul-snacks, så parken stänger tidigare än vanligt och håller sen öppet endast för folk med biljetter till det här eventet. Denna första kvällen skulle det vara, så jag köpte biljetter till det! För om man redan håller på att lägga massa pengar på Disney, varför inte fortsätta? Men jag hade ju en hel dag framför mig innan det var dags! Jag kom till parken strax efter öppning, och sen var jag liksom där. I Disney World. Helt sjukt.
 
 
Vandrade ner för Main Street sakta men säkert, tog in allting. Skymtade ett litet slott kanske?
 
 
Jo men se fan, där är det ju. Mitt framför ögonen på mig. Hur är det möjligt? Bra början. Mindre bra fortsättning. Nej, jag ska inte få det att låta som att något fruktansvärt hände, det var inte så farligt, men en grej som kan vara bra att veta om någon planerar en Disney-resa i framtiden är att det inte säljs tamponger inne i parkerna i Disney. Så. Ja. Jag tog monorailen till närmaste resort för att lösa det problemet, för att sedan åka tillbaka till Magic Kingdom igen. För mycket information? Äsch! Här kan vi ju också slänga in en lätt förvarning om att jag kanske var lätt känslosam under hela den här resan. Jag gråter ju liksom redan till allt, och hade nog gjort det oavsett när jag hade åkt till Disney, men sen var jag ju hormonell på köpet. Det var kul. Igen, för mycket information kanske? Nej nej, ingen skam här inte. 
 
På Disney har de ett par gratis pins man kan få ta om man till exempel firar något och vill visa det. De har en pin där det står att det är ens första besök, så ni kan ju räkna med att jag plockade på mig en sån och hade på mig hela resan. Och ser ni solglasögonen jag har på mig där på bilden? Ja alltså jag kanske lämnade New York och 0-gradigt väder, men jag kom ju faktiskt till Orlando, Florida, där solen sken och tempen låg på 25-30 grader hela veckan. Så solglasögonen åkte fram, antagligen för sista gången i år.
 
 
Jag började lite försiktigt med att åka tekoppar. Det roliga med att vara på Disney själv är ju att på en del åkturer får man sitta själv, som personalen som släppte på mig i min helt egna tekopp påpekade. Det tackar vi inte nej till. 
 
 
Nästa stopp blev Ariel. Hon frågade om min klocka var vattentät, och berättade sedan om den gången hon lånade en bok av Belle och tog med den under vattnet. Då sa jag till henne att om jag var Belle hade jag nog inte lånat ut fler böcker till henne. Måste också skicka en gigantisk shoutout (som om någon relevant någonsin kommer se detta), till alla som hade hand om köerna vid karaktärerna som jag alltid bad ta bilder med min telefon. Och inte bara tog de då bilder när jag stod och poseade med varje karaktär, utan de tog också bilder under tiden jag pratade med de!! Så jag har typ 30 bilder med varje karaktär, och är sååå glad för det. 
 
 
Sen var det dags för föreställning framför slottet enligt schemat, så jag drog mig dit för att titta! Det var en föreställning där Musse, Mimmi, Kalle, Kajsa och Långben bjöd in deras vänner och sjöng om vänskap och jag mådde SÅ BRA. Långben var ledsen för att han inte kunde spela instrument eller dansa eller sjunga, så Tiana gav honom en tamburin och han körde ett väldigt entusiastiskt tamburin-solo, och jag tänkte på Ida. Puss<3
 
 
Efter föreställningen vandrade jag vidare, utan någon direkt plan, men snubblade på en parad, så jag stannade så klart för att titta! Titta så fina alla var!
 
 
Sen hamnade jag hos Aladdin och snackade en stund. Han frågade var jag kom ifrån, och om jag trodde det var värt att ta mattan och flyga till Sverige just nu. Jag svarade att han nog behövde varmare kläder isåfall.
 
 
 
Nästa stoppp var Merida! Hon var så rolig, frågade om jag hade provat bågskytte någon gång. Det har jag tekniskt sett gjort, någon gång under nån aktivitetsdag eller nåt i skolan, för länge sen.
 
 
Hoppade på Jingle Cruise (aka Jungle Cruise, men jul-varienten ni vet), vilket var en båttur där man fick titta på låtsas-djur och lyssna på dåliga skämt och ordvitsar. Tänkte på Tove. Och så åkte jag flygande mattor också, och fick en fin utsikt.
 
 
Solen började dra sig neråt och det såg ut så här. Jobbigt.
 
 
De tände lyktorna. Återigen, jobbigt.
 
 
Sen var det dags för parken att stänga, och A Verry Merry Christmas Party att börja! Detta betydde alltså att en massa ovanliga karaktärer skulle komma fram och träffas, och jag hade egentligen ingen koll alls på vilka det var, men upptäckte ganska snabbt att det var rätt många (tack Disney-appen!). Jag hade inte många timmar på mig, så det var bara att dra igång! Började med Moana som gav mig massa seglar-tips. Här ser ni också att jag nu ääntligen hade köpt mig ett par öron! Det blev Mimmi-öron med en regnbågsmönstrad rosett! Och den där lappen som syns på nästan alla bilder stör jag ihjäl mig på...
 
 
Sen skulle jag ju också hinna med alla föreställningar och fyrverkerishower och gud vet vad också, så jag ställde mig framför slottet för att titta på när Elsa gjorde det jul-fint. 
 
 
Sen träffade jag Ariel igen, denna gången som människa, och Prins Eric! Jag ser kanske inte superimponerad ut av honom på bilden, men han var mycket trevlig.
 
 
Sprang vidare till Törnrosa och Prins Phillip. När vi stod och pratade så smällde de helt plötsligt fyrverkerier vid slottet, och då var Phillip snabb på svärdet, innan han upptäckte vad det var som lät. "Jag måste ju skydda min prinsessa. Visst är jag lyckligt lottad?" Jodå, det är du.
 
 
Precis bredvid de stod Snövit och hennes namnlöse prins. Också mycket roliga att prata med!
 
 
Sen tog jag mig tillbaka till slottet för fyrverkerishow! Det var såå häftigt, det är ju inte bara fyrverkerier utan de projicerar även en massa bilder på slottet, och det ser så himla coolt ut. Ibland ser det liksom ut som att slottet rör på sig, så bra gjort!
 
 
Sa hej till Tiana och Naveen, jag berättade om när jag skulle åka till New Orleans men fick ställa in pga en storm, men lovade dem att jag skulle ta mig dit någon gång!
 
 
I samma rum fick jag säga hej till Rapunzel och Flynn. Flynn försökte ge mig smältblicken, men det gick inte så bra. 
 
 
Sen kom Askungen och Prins Charming. De hade visst tappat bort mössen i slottet, men jag lovade att hålla ögonen öppna!
 
 
I samma rum som Askungen var fick man även träffa Elena, en prinsessa från den animerade Disney-serien Elena från Avalor som startade 2016. Jag har ju inte sett den serien och vet inget om henne, så jag hade inte tänkt träffa henne, men man fick henne på köpet när man träffade Askungen, och hon var såå rolig att prata med! Hon berättade om någon tunnel som finns hemma hos henne som ändrar färgen på ens hår när man går igenom den. Jag sa att jag genast måste dit!
 
 
Sen hade jag tänkt att jag skulle springa (snabbt som tusan) för att titta på nästa parad, men på vägen så fick jag syn på Mary Poppins och Bert! Vet inte om jag hade missat att de skulle vara ute eller bara glömt bort, men jag kunde verkligen inte skippa de så det blev en omväg. De var superroliga, det var knappt något folk där så de kunde ta lite extra tid att prata, vilket alltid är kul. Jag och Mary Poppins dömde Bert när han stod och gjorde trick med sin käpp, vi beundrade hans matchande strumpot och fluga, tittade på mitt matchande Magic Band och Mimmi-öron, och Mary Popping slog nästan av mina öron med sin hatt. En mycket underhållande konversation. Missade början av paraden, men det var det värt.
 
 
Jag fick se en del av den i alla fall! Bland andra Kristoff, Snövit och Askungen med sina respektive prinsar, och så tomten på slutet där. 
 
 
Sen tittade jag förbi Agrabah igen, denna gången för att träffa Jasmine och Anden! Hon hade gjort en jul-halsduk till honom som jag var lite avundsjuk över. 
 
 
Och sen blev det tillbaka till slottet en tredje gång för att titta på en avslutande föreställning. Denna gången var det Musse och Mimmi som hade sina vänner där för att önska alla en god jul och prata om hur fin julen är och hur bra den är när man får spendera julen med sina nära och kära. Mådde toppen. 
 
 
Efter föreställninge var dagen slut, det var sent som tusan och de enorma folkmassorna började röra sig mot utgången. Jag tog ett par sista bilder (-ish, jag skulle ju ändå tillbaka till Magic Kingdom dagen efter). Under kvällens gång hade jag ju också då samlat på mig en massa gratis kakor och grejer. Man fick ta hur mycket man ville, så då gjorde jag det. Jag hade nog kunnat få mer, men eftersom jag hade en massa karaktärer att träffa så letade jag inte aktivt upp alla gratis-grejer, utan tog när jag gick förbi. Men jag hade ändå en hel del i väskan som jag skulle spara som snacks för kommande dagar, för jag är SMART och SPARSAM.