En böna och lite annat

 
Måndagen i Chicago bestämde jag mig för att vara lite obligatoriskt turistig, så jag gav mig ut på egen hand till det mest turistiga i Chicago; Cloud Gate! Det är en staty av en böna, och jag har ingen aning om vad historian bakom den är, men det är en böna och den är känd så jag var tvungen att se den. Det enda jag vet är väl att det egentligen inte skulle föreställa en böna, men det ser ut som en böna så alla kallar den för The Bean.
 
 
Titta vilken tjusig böna va? Måste faktiskt säga att det var förvånansvärt svårt att hitta sig själv i bönan när man närmade sig den. Men tillslut såg jag mig själv i alla fall! Lägg även märke till den fantastiskt fina blå himlen i bakgrunden. Hela besöket (förutom då jag var på The Hamilton Exhibition) bestod av strålande sol, strax över 20 grader och lite lätt vind, såååå skönt väder efter att ha varit i 30+ och 80% luftfuktighet i New York...
 
 
Efter bönan började jag röra mig mot Navy Pier, fick gå lite grann på gatorna i staden, tittade in på Disney Store (mycket mindre imponerande än den här i New York), åt lunch på något café, gick sista biten mot piren via Chicago Riverwalk, en supermysig promenad längs Chicago River! Där fanns massor av söta små stånd där man kunde köpa drinkar och mat, och lite enklare konstinstallationer också, som jag tydligen inte alls tog bilder på. Fick gå över broar och genom tunnlar, och tillslut...
 
 
Där! Pariserhjulet! Mitt mål!
 
 
Stämningen på piren var så himla mysig, där fanns barer och resturanger och man kunde köpa glass och åka båt och det var liksom sommar i ett nötskal.
 
 
Pariserhjulet nådde man en bit in på piren, där man fick gå upp för en trappa för att komma till ett litet mini-tivoli nästan!
 
 
Titta så mysigt!! Där fanns ett antal olika karuseller, men flera av de var avstängda för dagen tyvärr. Det gjorde inte mig jättemycket dock, jag ville upp i pariserhjulet, och det var igång! Så jag köpte mig en biljett, ställde mig i kön, tog en ful turistbild som jag inte köpte, och vips, så var jag i en bubbla på väg upp! Och nu ska ni får höra; De här bubblorna man satt i hade plats för 8 personer, men istället för att klämma in 8 personer i varje bubbla så fick varje sällskap sin egna bubbla, vilket betydde att jag, i mitt egna sällskap, fick en bubbla alldeles själv! Lyx att kunna hoppa runt och ta bilder från alla vinklar.
 
 
Inte så dum utsikt kan man väl säga. 
 
 
Efter några varv i pariserhjulet blev jag avsläppt igen, och bestämde mig för att fortsätta min vandring ner till änden av piren. Där var det väldigt mycket mer blåsigt, men fortfarande mysigt!
 
 
Sen vandrade jag tillbaka, fast längs andra sidan av piren. Där var det mindre mysigt, då det liksom var baksidan av alla barer och resturanger, men utsikten var fortfarande fin! Klockan började nog närma sig 4-5 vid det här laget, men jag kände inget behov av att utforska mer, så jag begav mig tillbaka till hostelet och anslöt mig till folkmassan som hade börjat formas på verandan, i enlighet med föregående inlägg. Så det blev väl inte världens längsta dag av turistande, men jag fick se det jag ville och är så nöjd!