The Tonight Show

 
Sakta men säkert, fast ändå ett ganska bra tempo tycker jag, så fortsätter jag kryssa av saker från min Bucket List. En av de sakerna jag har varit mest taggad på att göra är att gå på en Late Night Talk Show. Har spenderat hur mycket tid som helst att undersöka hur man får biljetter och googlat tips på hur man är säker på att man faktiskt kommer in (bara för att man får biljetter är man nämligen tekniskt sett inte garanterad att kommer in). Det första jag siktade in mig på var The Tonight Show med Jimmy Fallon, då den tydligen är väldigt populär och svår att komma in på, och 1 augusti lyckades jag hamna i publiken!
 
Det fungerar så att de en gång i månaden öppnar väntlistorna för kommande månad, så då gäller det att vara snabb och skriva upp sig på de datum man kan. Man får skriva upp sig på tre datum i månaden, och sen är det bara att vänta och se. Så jag hade ju så klart stenkoll på när listorna öppnades, hade kollat upp vilka datum min värdpappa skulle vara borta på turné så jag inte skulle åka på att få biljett till en dag jag inte kunde gå,var snabb som satan på att skriva upp mig, och någon vecka senare kom mailet om att jag hade biljetter! Detta var faktiskt andra gången jag fick biljetter. Första gången hade jag liksom glömt kolla upp när min värdpappa skulle på turné, fick biljett till ett datum när han var borta, så var tvungen att tacka nej till dem. Fick även i efterhand veta att gästerna det datumet var Chris Hemsworth och Jonas Brothers! Den var rolig...
 
Men, jag lyckades alltså en gång till, och denna gången kunde jag gå! Jag hade ju som sagt stenkoll på hur jag skulle göra för att faktiskt komma in, så första minuten man fick gå in i NBC Studios för att köa var jag innanför dörrarna. Fick gå uppför en stor fin trappa, och stod sen och köade tillsammans med alla andra som hade fått biljetter. 
 
 
Jag behövde inte stå i kön alltför länge faktiskt, kommer dock inte ihåg hur länge för det var alltså 10 hela dagar sen detta hände och mitt minne håller inte så länge, hehe. Slussades igenom korridorer och dörrar och hissar och metalldetektorer, och blev sen placerad i The Peacock Lounge, en liten lounge där alla satt och väntade spänt på att få komma in i studion. Efter en stunds väntade där radade de upp oss efter vilken siffra vi hade på våra biljetter, och drog oss upp till studion! Innan vi lämnade loungen var man dock tvungen att stänga av sina telefoner, då det är helt förbjudet att fota eller filma i studion, så dett inlägget blir liksom hälften bilder från innan/efter inspelningen, och hälften screenshots från det som visades på tv.
 
Jag placerades ganska långt bak, precis bredvid en av gångarna som går genom publiken. Det första jag, och antagligen alla där inne, tänkte på var hur liten studion är. Det är liksom det man ser på tv, inget mer. 
 
Det hela började med att The Roots värmde upp publiken med lite musik, samt någon snubbe (ingen aning om vem han var...) förklarade publikens uppgift under inspelningen, drog lite skämt och pratade och drev med människor i publiken. Och sen var det dags för inspelningen att börja!
 
 
Det var precis som det man ser på tv, det började med att Jimmy kom ut för monologen. Uppe i taket satt även en massa små tv-skärmar, så även vi i publiken kunde se grafiken som man ser i bild på tv, och diverse klipp och sånt. När jag kollade på avsnittet i efterhand (jag var ju tvungen), märkte jag att de hade klippt bort ett segment från monologen som vi hade fått se de spela in! Det var ett segment med christmas carolers, som först stod glatt och sjöng (återigen, jag kommer inte ihåg om vad för det var 10 dagar sen), och sen vände sig Jimmy till en annan kamera och började prata om global uppvärmning och smältande isar och döende isbjörnar. Lite kul är det att ha fått se något som inte visades på tv, även om jag inte kommer ihåg exakt vad det handlade om, haha.
 
 
Innan gästerna kom ut satte sig Jimmy bakom skrivbordet och avslöjade att några av de lekar han brukar köra ibland på showen har blivit gjorde till brädspel som man nu kan köpa, och hela publiken skulle få varsett! Så nu har jag ett brädspel ståendes i mitt rum som jag ska försöka få hem också.

 
Sen kom gästerna, Hasan Minhaj och Vanessa Kirby. Hasan Minhaj är komiker, och jag har sett massa intervjuer med honom innan för jag tycker han är rolig, och Vanessa Kirby har jag också sett intervjuer med innan, och har sett henne i småroller i ett par filmer, men de flesta känner väl igen henne från The Crown, och den har jag inte sett. Men jag gillar båda två, så det var kul att få se dem!
 
Efter intervjuerna var det dags för musik, och då blev det paus en stund för att sätta upp scenen. Scenen är alltså på samma ställe där monologen framförs, så de drar undan ridån och bygger upp allting på plats, och under den tiden gick Jimmy upp i publiken och pratade lite! Han fortsatte spinna vidare på historian han hade berättat under Story Time, segmentet han hade gjort med Hasan Minhaj i början, svarade på frågor, som "Vem är din favorit-Kardashian?" och fick hela studion att sjunga Happy Birthday till någon i publiken. 
 
 
När scenen var uppbyggd var det alltså dags för musikunderhållningen, Sam Fender. Jag hade hört talas om honom innan, men bara på grund av att Tove är ett gigantiskt fan av honom och har skickat bilder på honom lite då och då, haha, så hade det inte varit för henne hade jag inte vetat vem han var. Hon har varit lagom avundsjuk på mig ändå sedan jag berättade att han skulle vara gäst. Han var riktigt bra faktiskt, och jag har fortsatt lyssna lite grann på hans musik efteråt!
 
Sen tackade Jimmy alla gäster, sa hejdå till kamerorna, och medan vi kunde se eftertexterna rulla på de små tv-skärmarna så rusade Jimmy ut till publiken och sprang ett varv medan han high fiveade alla. Så ja, jag som stod precis vid gången, har alltså high fiveat Jimmy Fallon. 
 
Och sen var inspelningen slut, lamporna tändes och vi slussades ut ur studion rad för rad, fick våra brädspel på vägen tillsammans med en liten rabattkod till NBC Studios-affären som vi hamnade i på vägen ut. Livsfarlig affär ska ni veta, så mycket roliga t-shirts och pins och gud vet vad. Jag köpte faktiskt ingenting, men rabattkoden gäller året ut så jag ska defintiivt gå tillbaka någon gång och köpa på mig, för jag är svag och måste faktiskt vika mig för kapitalismen ibland. Tog istället lite cheeky selfies utanför studion, gick med mitt brädspel under armen och köpte middag från ett gatustånd, och drog mig sedan hemåt igen! 
 
 
Men till det absolut viktigaste med hela detta, som jag vet att ni alla undrar; Betyder detta att jag har varit på amerikansk tv? Och svaret är ja. I typ 2 sekunder, och man ser mig bara om man vet var jag sitter. I början, efter att Jimmy säger att publiken ska få med sig ett brädspel hem, så klipper de till publiken, och letar man tillräckligt noga så ser man lilla jag sitta och applåderna. Men jag kommer tamejfan mjölka det som om det vore en närbild på mitt fejs, så det så.
 
 

Kommentera