Liberty Bell genom ett fönster

Första heldagen jag hade i Philadelphia var min plan att turista som bara den. Jag hade en liten lista på saker jag ville se som jag hade kollat upp på bussen på väg dit, och så fick jag lite tips från de som jobbade på hostelet, så att checka av den listan blev målet för dagen.
 
Nu kommer vi ju till den stora nackdelen med att jag väntar *host* nästan tre veckor med att skriva mina inlägg. Jag har en massa bilder på fina byggnader och grejer, men jag kommer ju inte ihåg vad allting är, så nu ska jag sitta och behöva leta upp vad i hela friden det var jag gjorde den dagen. Men jag tror att jag har fått ihop en någorlunda korrekt genomgång av min dag!
 
 
Jag hade ju hela dagen på mig, och Philadelphia är en väldigt promenad-vänlig stad, så jag bestämde mig för att bara gå överallt, och gjorde upp en ungefärlig rutt att gå för att det skulle gå så smidigt som möjligt. Först stopp blev Independence Hall, en mycket mysig byggnad. Måste säga att jag var ändå en lite dålig turist i Philadelphia, jag hade i förväg kollat upp hur man kunde gå turer runt i byggnaderna och lära sig mer om dem, men när jag väl var där orkade jag bara inte, så jag nöjde mig med att titta på byggnaderna utifrån. Men jag vet i alla fall att Independence Hall är byggnaden där USAs Declaration of Independence skrev under, antar jag. Så här snygg närbild fick jag på den byggnaden, för jag tänkte så klart inte på att byta objektiv på kameran efter Toves besök i NYC, så det blev 50mm-objektivet under hela resan!
 
 
Här har vi George Washington, jag gissar framför Independence Hall?? Någonstans där i närheten i alla fall.
 
 
Sen drog jag för att kika på Liberty Bell. En som jobbade på hostelet hade tipsat mig om att om det är superlång kö in och man inte känner för att stå i den kön så kan man se klockan genom fönstrena också. När jag närmade mig ingången till byggnaden var det heeeelt tomt, härligt tänkte jag, men sen kom det en gigantisk grupp med runt 30 pers som lyckades komma fram innan mig, och trots att jag definitivt hade tid att stå i kön så kände jag verkligen inte för det, så jag tog ett varv runt byggnaden och hittade fönstret tillslut. Det är inte det lättaste att fota genom ett fönster när det är stark sol ute, men man ser typ klockan i alla fall. 
 
 
Och nu hörni ska ni få höra! Efter Liberty Bell fortsatte jag vandra till nästa punkt på listan, jag går på gatorna genom stan med min ljudbok i öronen, och sen helt plötsligt stöter jag på det här. DET HÄR!!! Hamilton??? Ursäkta mig???? Ser ni datumen där på skylten, 27 augusti. Och när jag gick förbi råkade det vara 28 augusti. Jag visste ju att Hamilton var ute på turné, men hade totalmissat att de var i Philadelphia precis nu! Ironin att jag för ett par månader sen, tror det var innan jag åkte till Chicago, hade suttit och kollat efter vilka musikaler som hade turnéer och var någonstans de var när jag hade en ledig helg, för att se om det var några städer jag ändå ville åka till så att jag skulle kunna passa på att gå på musikal samtidigt, men det här hade jag verkligen missat totalt...
 
 
Jag gick ju såklart raka vägen in i teatern för att se om det var helt slutsålt eller om det kanske fanns några biljetter kvar. Jodå, det fanns det! För $200... Det kände jag väl inte att jag ville lägga just då, så det blev inget Hamilton för mig denna gången.
 
 
Istället gick jag vidare till City Hall, en helt fantastiskt vacker byggnad som jag ju då bara har närbilder på (jag lovar jag ska sluta klaga på mitt 50mm-objektiv snart).
 
 
Gick runt där ganska länge faktiskt, så himla mysigt var det!
 
 
Titta vad fint liksom!
 
 
Mys mys.
 
 
Nästa stopp låg precis på andra sidan gatan, Board Game Art Park, som jag hade läst om som ett roligt men lite ovanligt stopp. Det var inte allt som jag förväntade mig, jag trodde att det bokstavligt talat skulle vara en park, men det var liksom bara en stor yta med en massa gigantiska spelpjäser utspridda.
 
 
Lite monopol-pjäser till exempel, Fia med knuff-pjäser, bingobrickor...
 
 
Och domino-brickor! Den här tyckte jag var lite kul. Det blev ett snabbt stopp där, och sen begav jag mig vidare!
 
 
Nästa stopp på listan var Philadelphia Museum of Art, mer specifikt trapporna utanför, eftersom det är de Rocky springer uppför i filmen, samt statyn av Rocky. Jag hade först inte tänkt gå hit för det kändes som att det låg så långt borta i jämförelse med allt annat jag skulle utforska, men klockan var inte så mycket, så jag gick dit ändå! Det visade sig vara någonting på gång dock, en festival kanske, för när jag närmade mig såg det ut så här... Inte världens finaste utsikt, haha. Museumet är alltså den stora byggnaden i bakgrunden där! Men tillslut lyckades jag komma fram i alla fall! En gigantisk scen höll på att byggas mitt framför trapporna, så man fick inte gå uppför dem, utan man fick ta en annan väg vid sidan som tog en ungefär halvvägs upp. Så det blev inga roliga bilder vid trappan, men däremot ett par vid statyn!
 
 
Hej främling som är mitt i att posea, tack för att jag fick ta en bild på dig framför statyn. 
 
 
Tog en bild bakifrån också, för varför inte.
 
 
Var på väg in till museumet, men ångrade mig och började gå hemåt istället. Då såg det så här fint ut!
 
 
På vägen hemåt hittade jag den här finingen. Det är en lång väg som sträcker sig från Philadelphia Museum of Art, och längs hela denna vägen var alla möjliga flaggor, vågar jag kanske säga alla länder i hela världen? Eller nåt sånt, jag vet egentligen inte, det är en vild gissning. Och ja, jag gjorde ett aktivt val att leta upp Sveriges flagga.
 
 
Ny vinkel, sånt är alltid trevligt. 
 
 
Stötte på den här skylten också, ni vet en sån skylt man tar bilder med när man vill bevisa att man har varit någonstans.
 
 
Sista stopp för dagen blev Reading Terminal Market, en supermysig och superpackad matmarknad, för att köpa mat, och sen begav jag mig till hostelet! Det var inte jättesent än, så jag satte mig med min dator en stund, laddade över lite bilder från kameran och skrev blogginlägg, tog det lite lugnt bara, innan det började närma sig happy hour. Pratade med både nytt och gammalt folk, och jajamensan, you guessed it, varenda ny människa hade kommit från summer camp! Vad är oddsen?? Fick höra fler sinnessjuka historier. En tjej berättade om att ett av barnen på hennes camp var låtskrivarna till Frozens dotter. För varför inte. Kvällens aktivitet var utgång, ikväll var vi ett par fler som var över 21, så vi gick ut på bar, hängde där en stund, gick vidare till en annan bar, hängde där en stund, gick tillbaka till den första baren, och gick tillbaka hem. Vi satt alla kvar uppe en stund och snackade skit. Kvällen var huuuur kul som helst, hade det alldeles underbart, men var ju ändå tillslut tvungen att gå och lägga mig för att vara redo för sista dagen i Philly!
 

Kommentera